Sałatka z rukoli i kopru włoskiego
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Sałatka z arugulanu i kopru włoskiego może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rukolę, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego i rukoli, Sałatka Z Rukoli I Kopru Włoskiego, oraz Ogolona Sałatka Z Kopru Włoskiego I Rukoli.
Instrukcje
Przyciąć cebulkę kopru włoskiego i zarezerwować liście.
Przetnij żarówkę na pół i usuń twardy wewnętrzny rdzeń. Za pomocą ostrego noża lub mandoliny pokrój koper włoski na bardzo cienkie plasterki i włóż je do dużej miski.
Cebulę pokroić w bardzo cienkie plasterki i dodać do miski.
Dodać rukolę do miski i dać mu dobry rzut.
Wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, a następnie wrzucić ponownie, aby pokryć wszystkie składniki. sałatkę wyłożyć na duży talerz. Używając obieraczki do warzyw, ogolić cienkie kawałki Parmigiano-Reggiano i rozrzucić je na sałatce.
Udekoruj zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.