Sałatka Z Pieczonych Ziemniaków
Sałatka z pieczonych ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 7G białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 1,57 zł za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól, musztardę dijon, ocet jabłkowy i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 82%. Spróbuj Sałatka z pieczonych ziemniaków Ann, Sałatka Z Pieczonych Czerwonych Ziemniaków, oraz Sałatka Z Pieczonych Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, przykryć wodą, posolić wodę i doprowadzić do duszenia. Dusić do miękkości i odcedzić, pozwalając na odparowanie całej pary. Po wyschnięciu i wystygnięciu wymieszać z 4 uncjami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Umieść w jednej warstwie na patelni i piecz przez 30 minut, aż stanie się miękki i złocisty. Ziemniaki będą musiały być mieszane podczas pieczenia, aby zapewnić, że wszystkie strony są ładnie rumiane.
Podczas pieczenia ziemniaków" ogolić " koper włoski za pomocą mandoliny lub strony krojenia tarki. Cienko pokroić łodygi selera i wierzchołki. Rezerwa.
Zrobić vinaigrette: w dużej misce, ubić razem musztardę Dijon, ocet, i sól, do smaku. Stopniowo ubijaj pozostałe 4 uncje oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Złożyć nasiona kopru włoskiego i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Wyjąć pieczone ziemniaki z piekarnika i pozostawić do lekko ostygnięcia.
Dodać ziemniaki i ich oleju do miski vinaigrette. Wierzch z ogolonego selera i kopru włoskiego i wrzucić.