Sałatka z oliwek Fetan może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 12g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka liści sałaty maślanej, cebula, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z fety, czarnej oliwy i Oregano (czyli Sałatka z pizzerii), Sałatka z ciecierzycy, fety i oliwek, oraz Feta-Oliwkowa Sałatka Rzymska.
Instrukcje
1
Umieść fetę w dużej płytkiej misce, dodaj cebulę, czosnek, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową, pomidory koktajlowe, jeśli używasz, zielone oliwki i czarne oliwki. Rzucać lekko, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Oliwki Czarne
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Skropić oliwę z oliwek na sałatkę i wrzucić ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
3
Dodaj świeże zioła, wrzucić, i dodać kilka zwojów czarnego pieprzu. Ułóż liście sałaty na 1 dużym lub kilku pojedynczych talerzach i łyżka sałatki feta na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść Sałaty
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków