Sałatka z krewetek śródziemnomorskich w kubeczkach ogórkowych
Sałatka z krewetek śródziemnomorskich w kubkach ogórkowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 45 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę, sól i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kubki Z Ogórków Śródziemnomorskich, Krewetki w kubkach ogórkowych, oraz Ceviche Krewetkowe W Kubeczkach Ogórkowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, kapary i czosnek.
Dodać krewetki i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pokrój ogórki w plasterki 18 3/4 cala. Za pomocą ballera melonowego lub małej łyżki zeskrobuj około połowy miąższu ze środka każdego plastra. Napełnij każdą filiżankę sałatką z krewetek lub, aby uzyskać jeszcze ładniejszą prezentację, umieść całe krewetki do góry nogami w około połowie filiżanek ogórka, a następnie łyżkę sałatki wokół niego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio