Sałatka z krewetek z Mango i awokado
Sałatka z krewetek z Mango i awokado to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 280 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz krewetki, sok z limonki, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mango Awokado Sałatka Z Krewetek, Sałatka Z Awokado-Mango Z Grillowanymi Krewetkami, oraz Mango awokado Sałatka z krewetek z prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj krewetki; gotować 2 minuty lub do czasu zakończenia.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Wyluzuj.
Cebulę i następne 7 składników (cebula przez jalapeo) połączyć w dużej misce.
Dodaj krewetki; wrzucić do herbu.
Łyżka 3/4 Puchar mieszanki krewetek do środka każdego z 6 talerzy sałatkowych. Wokół każdej porcji ułóż 2 plastry mango i 2 plastry awokado.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.