Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i pomarańczy z cytrusowym winegretem

Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i pomarańczy z cytrusowym winegretem
Koper włoski, rukola i sałatka pomarańczowa z cytrusowym winegretem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 374 kalorie, 2G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z pomarańczy, kopru włoskiego i rukoli, Sałatka z komosy ryżowej z rukolą, pomarańczami, awokado i migdałami, z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i rukoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć górne i dolne końce pomarańczy. Stań na jednym końcu pomarańczy i odetnij skórkę tam, gdzie styka się z miąższem. Powtórz z drugim pomarańczowym. Poprowadź nóż wzdłuż membran, które oddzielają każdą sekcję, zdejmij pomarańczowe segmenty i odstaw na bok w małej misce. Wycisnąć membrany na małej misce, aby wyodrębnić sok pomarańczowy. Odstawić 1 łyżkę soku i wyrzucić resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
EkstraktEkstrakt
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Koper włoski przeciąć na pół wzdłuż i wyciąć twardy rdzeń. Pokroić koper włoski w poprzek na-cal-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać plastry kopru włoskiego i gotować, bez mieszania, aż spody są lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać sok z cytryny i gotować, aż koper włoski będzie chrupiący-miękki, o 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Koper WłoskiKoper Włoski
5
Przełożyć do naczynia i ostudzić.
6
Aby zrobić vinaigrette, ubij razem soki z cytryny i pomarańczy w średniej misce. Powoli ubijamy oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Połącz koper włoski, segmenty pomarańczowe i 2 łyżki winegret w średniej misce. Delikatnie wrzucić i doprawić solą i pieprzem. Rukolę wrzucić z pozostałym winegretem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
Rukiew WodnaRukiew Wodna
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Równą ilość rukoli ułożyć na 4 talerzach i ułożyć mieszanką Koper-pomarańcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
Koper WłoskiKoper Włoski
PomarańczowyPomarańczowy
9
Podawać natychmiast.
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn