Sałatka Z Jarmużu Cytrynowego
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Sałatka z jarmużu cytrynowego może być świetnym przepisem. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 69 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pecorino romano, pestek dyni, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Sałatka Z Jarmużu Cytrynowego, Sałatka Z Jarmużu Cytrynowego, oraz Sałatka z jarmużu cytrynowego i komosy ryżowej.
Instrukcje
Połącz 5 pierwszych składników, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać jarmuż i chard; wrzucić.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodać pestki; gotować 5 minut lub aż zbrązowieje, często mieszając.
Dodać ziarna, cebula, i ser do zieleni; wrzucić.
Połącz 1 łyżkę octu ryżowego, 1 łyżkę dolno-sodowego sosu sojowego, 2 łyżeczki ciemnego oleju sezamowego, 1/2 łyżeczki brązowego cukru i 1/4 łyżeczki sosu czosnkowego chili w misce.
Dodaj 4 filiżanki rozdarte jarmuż, 2 filiżanki rozdarte liście kapusty sabaudzkiej, 1 filiżanka rozdrobnionej marchewki,1 filiżanka pokrojonej czerwonej papryki, 1/2 filiżanki pokrojonej rzodkiewki i 1/4 filiżanki posiekanej kolendry; wrzucić.
Porcje 6 (porcja: 1 filiżanka) kalorie 60; tłuszcz 2g (sat 3g); sód 136mg
Połącz 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki pieprzu w misce, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj 4 filiżanki rozdarty jarmuż i 2 filiżanki rozdarty szwajcarski chard; wrzucić.
Dodaj 1 szklankę posiekanego ogórka angielskiego, 1 uncja pokruszonego sera feta, 1/4 szklanki pokrojonej zielonej cebuli i 10 oliwek kalamata, pestki i ćwiartki. Rzucaj.
Porcje 6 (porcja: 1 filiżanka) kalorie 79; tłuszcz 3g (sat 3g); sód 200mg
Połącz 1 łyżkę octu jabłkowego, 1 łyżkę oleju z orzechów włoskich, 1/2 łyżeczki soli koszernej, 1/2 łyżeczki brązowego cukru i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Dodaj 4 filiżanki rozdarty jarmuż i 2 filiżanki rozdarty szwajcarski chard; wrzucić.
Dodaj 1 Puchar plasterki Granny Smith jabłko, 1/2 Puchar plasterki seler, 1/4 Puchar plasterki czerwonej cebuli, 1 uncja pokruszony niebieski ser, i 2 łyżki tosty orzechy włoskie; wrzucić.
Porcje 6 (porcja: 1 filiżanka) kalorie 94; tłuszcz 6g (sat 3g); sód 278mg