Sałatka z grillowanym kurczakiem i gruszką
Sałatka z grillowanym kurczakiem i gruszką może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 2,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 312 kalorii. Ten przepis służy 5 osobom. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji 4 lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i kup podarte sałaty, ser brie, gruszki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52%, to danie jest całkiem dobre. Sałatka z grillowanym kurczakiem z orkiszem, gruszką i rukwią wodną, sałatka z grillowaną gruszką i sałatka z grillowaną gruszką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj kurczaka pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.
Na osobnych talerzach ułóż sałatę, ser, gruszki i orzechy pekan. Pokrój kurczaka; ułożyć na sałatce.
Wymieszaj koncentrat soku jabłkowego, olej, ocet, musztardę, sól i pieprz.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Blancharda Pereza Cava Brut. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Blanchard Perez Cava Brut
Blanchard Perez Brut ma słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. Nos jest świeży i wyrazisty, z głównymi aromatami zielonego jabłka i gruszki wraz z nutami suszonych orzechów i świeżego pieczonego chleba. Na podniebieniu nutom dojrzałych owoców o wyrazistym cytrusowym charakterze towarzyszy nuta śródziemnomorskich ziół. Zrównoważona kwasowość, waga i konsystencja zapewniają długi i żywy finisz. To wino musujące charakteryzuje się idealną równowagą wytrawności, bąbelków i owoców, aby wzbogacić każde doznanie kulinarne. To fantastyczny wybór do podania z warzywami, krewetkami i skorupiakami lub jako pyszny dodatek do mięsa! Mieszanka: 33% Macabeo, 33% Xarel-lo, 34% Parellada