Sałatka z gorącego suszonego dorsza z pomarańczą i bazylią
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Ciepła sałatka z suszonego dorsza z pomarańczą i bazylią może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mesclun, oliwę z oliwek, filet z dorsza w środkowej części i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krew pomarańcza i Suszona czarna Sałatka z oliwek, Ciepłe młode ziemniaki z szynką i szczypiorkiem, oraz Ciepła Sałatka Szparagowa Z Bazylią + Miętą Pistou.
Instrukcje
Włożyć dorsza do płytkiego naczynia do pieczenia i poklepać solą morską. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Tymczasem obierz pomarańcze ostrym nożem, usuwając cały gorzki biały rdzeń. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe sekcje do miski. Wyciśnij sok z membran do miski.
Przenieść 1/4 szklanki soku do miski. Wymieszać 2 łyżki oleju. SOS przyprawiamy solą i pieprzem.
Odcedzić pomarańczowe odcinki; wyrzucić pozostały sok.
Dokładnie wypłukać dorsza pod zimną wodą i osuszyć. Na patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oleju.
Dodać dorsza i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając raz i potrząsając patelnię, aby zapobiec przyklejeniu, aż dorsz jest po prostu gotowane przez i zaczyna się oddzielać na duże płatki, 10 protokół.
W dużej misce połącz liście mesclun i bazylii i wymieszaj z 2 łyżkami dressingu.
Przełożyć na talerze i na wierzch z pomarańczowymi częściami i dorszem, oddzielając lekko płatki. Cebulę oraz czerwoną i zieloną paprykę rozsypać na sałatkach, skropić pozostałym sosem i podawać.