Sałatka z gorącego suszonego dorsza z pomarańczą i bazylią

Sałatka z gorącego suszonego dorsza z pomarańczą i bazylią
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Ciepła sałatka z suszonego dorsza z pomarańczą i bazylią może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mesclun, oliwę z oliwek, filet z dorsza w środkowej części i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krew pomarańcza i Suszona czarna Sałatka z oliwek, Ciepłe młode ziemniaki z szynką i szczypiorkiem, oraz Ciepła Sałatka Szparagowa Z Bazylią + Miętą Pistou.

Instrukcje

1
Włożyć dorsza do płytkiego naczynia do pieczenia i poklepać solą morską. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Tymczasem obierz pomarańcze ostrym nożem, usuwając cały gorzki biały rdzeń. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe sekcje do miski. Wyciśnij sok z membran do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przenieść 1/4 szklanki soku do miski. Wymieszać 2 łyżki oleju. SOS przyprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Odcedzić pomarańczowe odcinki; wyrzucić pozostały sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
5
Dokładnie wypłukać dorsza pod zimną wodą i osuszyć. Na patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać dorsza i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając raz i potrząsając patelnię, aby zapobiec przyklejeniu, aż dorsz jest po prostu gotowane przez i zaczyna się oddzielać na duże płatki, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przenieść na talerz.
8
W dużej misce połącz liście mesclun i bazylii i wymieszaj z 2 łyżkami dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
MesclunMesclun
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Przełożyć na talerze i na wierzch z pomarańczowymi częściami i dorszem, oddzielając lekko płatki. Cebulę oraz czerwoną i zieloną paprykę rozsypać na sałatkach, skropić pozostałym sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn