Sałatka z endywii i cykorii z winegretem z musztardy ziarnistej
Sałatka z endywii i cykorii z winegretem z musztardy ziarnistej to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 77 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz belgijską endywię, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka ziemniaczana z winegretem musztardowym ziarnistym, Chrupiąca Sałatka z makreli z winegretem ziarnisto-musztardowym, oraz Pieczona cykoria / endywia z kurczakiem w sosie Szałwiowo-musztardowym.
Instrukcje
Czosnek mielić dużym ciężkim nożem, a następnie zacierać do pasty z solą za pomocą płaskiej strony noża.
Ubić razem pastę czosnkową, musztardę, ocet i pieprz, a następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do emulgacji.
Tuż przed podaniem wrzucić zieleninę z winegretem.
* Vinaigrette mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte.
Trzepaczka tuż przed użyciem.* Cykorię można umyć i osuszyć (ale nie przeciąć ani nie rozerwać) 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnych plastikowych torebkach wyłożonych papierowymi ręcznikami.