Sałatka z czarnego ryżu z mango i orzeszkami ziemnymi

Sałatka z czarnego ryżu z mango i orzeszkami ziemnymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj sałatkę z czarnego ryżu z Mango i orzeszkami ziemnymi spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,12 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, liście kolendry, sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z czarnego ryżu z mango i orzeszkami ziemnymi, Sałatka ryżowa z czarnej fasoli i Mango, oraz Sałatka ryżowa curry z czarną ciecierzycą i Mango.

Instrukcje

1
Usuń skórkę i biały pestkę z pomarańczy.Pracując nad średnią miską, aby złapać soki i używając małego ostrego noża, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty do miski. Ściśnij membrany nad bowlaby uwolnić wszelkie soki. Soki przecedzić przez sito o drobnych oczkach do małej miski; zarezerwować lub zmienić segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj 1/4 szklanki soku z limonki, oleju i sosu rybnego (jeśli używasz) do miski z sokiem pomarańczowym; ubić toblend. Odstaw sos na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przynieś ryż i 2 3/4 szklanki wody do kotław dużym rondlu. Lekko doprawićsaltem. Przykryj, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a ryż jest miękki, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć patelnię z podgrzewaniai odstawić, przykryte, na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozłóż ryż na blasze do pieczenia, skropić sosem i lekko doprawić solą; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Mango i pozostałe składniki umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodać ryż i wrzucić delikatnie domieszki. Doprawić lekko solą i sokiem morelim, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
RyżRyż
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn