Sałatka z buraków, fasoli i fety
Sałatka z buraków, fasoli i fety może być dobrym przepisem na rozszerzenie głównego repertuaru dań. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 550 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.85 za porcję. 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bób, oliwę z oliwek, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 97%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Z Fety Z Buraków, Sałatka z fety i buraków, oraz Sałatka z buraków, fety i szparagów.
Instrukcje
Bób ugotować zgodnie z instrukcją, następnie odcedzić i odświeżyć w zimnej wodzie. Jeśli masz czas, obrać skórki z fasoli palcami jest to fiddly pracy, ale warto wysiłku, ponieważ skórki mogą być dość trudne.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać posiekaną szalotkę i pokrojony czosnek i smażyć przez minutę lub dwie na średnim ogniu, aż blady złoty. Wymieszać posiekany rozmaryn, następnie wrzucić ćwiartki z buraków i delikatnie mieszać przez 3-4 minuty, aby smaki mieszały się na ogniu.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Ćwiartki z buraków wyjąć i włożyć do miski razem z liśćmi sałaty. Ocet i pozostałą oliwę wymieszać z sokami z patelni, a następnie zalać buraczkami i liśćmi sałaty. Wrzucić delikatnie wymieszać. Na koniec, tuż przed podaniem, wrzucamy bób i kostki sera feta i smakujemy do przyprawiania.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.