Sałatka Frico

Sałatka Frico
Sałatka Frico to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Na 7,72 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasty anchois, oliwa z oliwek, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Sałatka z krewetek i awokado z frytkami Frico, Sałatka Tri-Colore z krakersami Frico i Cezarem, oraz Frico Caldo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować dressing: w małej misce, zmiksować wszystkie składniki i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zrobić sałatkę: w średnim rondlu, przykryć ziemniaki zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić i lekko ostudzić. Obrać ziemniaki i pokroić je 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4
W dużej patelni niereaktywnej, rozgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać grzyby w równej warstwie i gotować niezakłócony aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie wysoki, doprawić solą i pieprzem i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać masło, czosnek i szalotka, zmniejszyć ogień do umiarkowanie niski i gotować, mieszając, aż szalotka będzie miękka, o 4 protokół. Zeskrobać grzyby na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Ustaw patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, a gdy jest bardzo gorąco, dodaj ziemniaki w równej warstwie. Doprawić solą i pieprzem i gotować bez przeszkód aż do brązowego na dnie, o 4 protokół. Ziemniaki obrócić i wymieszać z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Dodać wino i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać sok z cytryny, tymianek i rozmaryn i zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
10
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię średnią na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. Odmierz 1/3 szklanki startego sera i posypać go na patelni w 6-calowej rundzie. Gotować ser, aż topi się i staje się lekko rumiany dysk, o 4 protokół. Poluzować frico z patelni i przesuń go na talerzu do ostygnięcia; będzie chrupiące, jak ostygnie. Powtórz, aby zrobić jeszcze 7 dysków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Ustaw 4 dyski frico na powierzchni roboczej. Podgrzać ziemniaki i grzyby na patelni i łyżka mieszaniny równomiernie na dyski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Na każdą porcję skropić około 1/2 łyżki dressingu i przykryć drugim dyskiem frico. Z dużym ostrym nożem, ćwierć każdy wypełniony frico.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
W dużej misce wrzucić rukolę i dokładnie wymieszać z pozostałym sosem. Ułożyć zieleninę na 4 dużych talerzach i ułożyć ćwiartkę frico na wierzchu każdej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
RadicchioRadicchio
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Podawać natychmiast nożem i widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Do przodu: nadzienie ziemniaczano-grzybowe i dyski frico mogą stać w temperaturze pokojowej do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
16
Rekomendacja wina: prosta, ale charakterystyczna biel to najlepszy wybór. Poszukaj Pinot Blanc z Alzacji, na przykład Lucien Albrecht Pinot Blanc D ' Alsace z 1994 roku lub Pinot Gris z Oregonu, na przykład King Estate z 1994 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrisPinot Gris
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

11 funt cukinii,pasta anchoispasta anchois2(może być lub przeglądać)Musztarda DijonMusztarda Dijon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)wytrawne białe winowytrawne białe wino1(może być lub przeglądać)posiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn1(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów0(może być lub przeglądać)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz6316 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 funta włoskiego sera provolone, grubo startego1/2 funta włoskiego sera provolone, grubo startego4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszczelnie upakowane liście, rozdarte na kawałki wielkości kęsa (od 1 dużej główki)szczelnie upakowane liście, rozdarte na kawałki wielkości kęsa (od 1 dużej główki)454Orzechy dowolne (posiekane)czerwone ziemniakiczerwone ziemniaki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1szalotka mielonaszalotka mielona454Orzechy dowolne (posiekane)grzyby shiitake, łodygowe, czapeczki grubo pokrojonegrzyby shiitake, łodygowe, czapeczki grubo pokrojone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone2Średnia żółta cebula, posiekanaszczelnie zapakowana rukola (4 pęczki)szczelnie zapakowana rukola (4 pęczki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn