Sałatka Balsamiczna Warzywna
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich i przyjaznych dla fodmap, sałatka z warzywami balsamicznym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli macie pod ręką ocet balsamiczny, ogórki, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możecie to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. 13 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Balsamiczna sałatka z grillowanych warzyw, Grillowana sałatka z łososia z warzywami i dressingiem balsamicznym oraz Sałatka jarzynowa z ciepłą delikatną dynią, balsamem i oregano.
Instrukcje
W salaterce wymieszaj pomidory i ogórki. W małej misce wymieszaj olej, ocet, wodę i dressing.
Wylać na warzywa i wymieszać, żeby się nimi pokryły.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vigilance Chardonnay z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.