Sauerbraten z warzywami Julienne może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 1086 kalorii, 95g białka, oraz 45 g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, wołowina dno okrągłe pieczeń, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Sauerbraten z warzywami Julienne, Bazylia łosoś i warzywa Julienne, oraz Gotowane ostrygi w szampanie z dodatkiem warzyw, szpinaku liściastego i szynki Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wołowinę zetrzeć z nadmiaru tłuszczu, posolić i odstawić. Zrób marynatę łącząc czerwone wino, ocet, wodę, cebulę, ziarna pieprzu, jagody jałowca, liście laurowe i goździki w dużym garnku i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Niech ta marynata ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
3
Umieść wołowinę w ostudzonej marynacie, przykryj i przechowuj w lodówce, na noc, jeśli to możliwe, ale przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Mięso wyjąć z marynaty i odstawić na półmisku. Odcedzić marynatę do garnka, doprowadzić do wrzenia i odtłuścić, a następnie zmniejszyć do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Rozgrzać olej w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj wołowinę i podsmaż ją ze wszystkich stron, a następnie usuń na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Połącz marchew, cebulę i seler na tej samej patelni, aby zrobić mirepoix.
Składniki, których będziesz potrzebować
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Saute przez 2 do 3 protokół, deglaze patelni z niewielką ilością rozgrzanej marynaty, następnie dodać pastę pomidorową i kontynuować gotowanie przez kolejne 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj trochę więcej rozgrzanej marynaty do patelni saute do De-glazury, i zmniejszyć ciepło do medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodawać mąkę stopniowo, aż do powstania pasty. Następnie powoli dodaj do mieszanki całą rozgrzaną marynatę, podobną do roux. Jeśli sos jest zbyt gęsty, co czasami może się zdarzyć ze względu na gęstość mąki, stopniowo dodawaj bulion z kurczaka lub warzyw, aż do uzyskania konsystencji, w której pokrywa tył łyżki. Powrót mięso na patelnię, przykryć i gotować na wolnym ogniu do przetargu widłowego, o 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Usuń mięso i pozostaw 5 do 10 minut przed krojeniem. Przecedzić SOS, ułożyć plastry mięsa na talerzu, SOS łyżką dookoła i udekorować gotowanymi na parze warzywami i odrobiną kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Podawać z gotowanym makaronem jajecznym jako akompaniament.