Steki z żubra w sosie Figowo-balsamicznym
Ten przepis służy 25. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Steki Z Żubra W Sosie Pieczarkowym, Steki z szynki w sosie wiśniowo-balsamicznym, oraz Steki z sosem Balsamiczno-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć wino, ocet i demiglace i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż sos zostanie zredukowany do grubej glazury (o 1/2 szklanki), o 20 protokół. Polewę lekko doprawić solą i pieprzem.
W ciężkiej patelni, roztopić masło. Lekko przyprawić steki solą i pieprzem i dodać je do patelni.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając steki od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące całego i natychmiastowy odczyt termometr włożony w centrum rejestruje 130 średnio rzadkie, o 14 protokół.
Przenieś steki na talerz i pozostaw na 5 minut; wyrzuć czosnek.
Steki przełożyć na talerze i podawać z sosem figowo-balsamicznym.