Nadziewane sardynki w liściach winogron to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sardynki, liście winogron, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Nadziewane Liście Winogron, Nadziewane Liście Winogron, oraz Nadziewane Liście Winogron.
Instrukcje
1
Gotować ryż w dużym rondlu z lekko osoloną wrzącą wodą przez około 20 minut, lub aż po prostu zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić, spłukać pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Połącz ryż, orzeszki piniowe, porzeczki, pietruszkę, miętę, koperek i sok z cytryny. Doprawić solą i szczyptą pieprzu cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Sok Z Cytryny
Orzeszki Sosnowe
Porzeczki
Pietruszka-nać
Koper
Mięta
Ryż
Sól
4
Farsz podzielić między sardynki, pakując mocno do każdej wnęki. Ciasno owiń każdą sardynkę liściem winorośli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki
Farsz
5
Lekko posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
6
Rozgrzej brojlery lub zbuduj gorący ogień w grillu na świeżym powietrzu. Dusić lub grillować sardynki, obracając raz, przez 4-5 minut, aż miąższ sardynki będzie nieprzejrzysty (Otwórz, aby sprawdzić).