Sarde En Saor (sardynki w stylu weneckim) to bezmleczne przepis z 2 porcjami. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 880 kalorii. Ten przepis od Glutton for Life ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 minuty. Jeśli masz rybne opowieści, kliny cytrynowe, pogłębione i gotowe oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sardynki nadziewane / Sarde A Beccafico, Sardynki Weneckie, oraz Kolacja: weneckie Spaghetti z sardynkami.
Instrukcje
1
Sarde EN SAOR (sardynki po WENECKU)serwuje 2MARYNA2 łyżki oliwy1 szklanka cienko pokrojonych onionów2 / 3 szklanki octu balsamicznego2 obfite łyżki cukru2 łyżki złotych rodzynek, posiekanych1 liść laurowyduża szczypta szafranu szklanka orzechów piniowych, opiekanychsardynki6 całe świeże sardynki, oczyszczone, wypatroszone i skalowane mąka uniwersalna (użyłam mąki ryżowej, aby uzyskać dobry efekt)oliwa z oliwek, do smażenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki świeże
Złote Rodzynki
Mąka Ryżowa
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Sardynki
Szafran
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2
Rozgrzać olej na patelni i gotować cebulę, aż będą miękkie i blade złoto.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej płytkiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ocet, cukier, rodzynki i liść laurowy połączyć w małym rondlu i pokruszyć w szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Szafran
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Podgrzać nad małym płomieniem, mieszając, aż cukier się rozpuści, nieznacznie zmniejszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Zalać cebulą. Wymieszać z orzeszkami pinii.Sardynki umyć i osuszyć. Posolić je i lekko zagotować w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Sardynki
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)
7
Rozgrzać dużą ilość oleju na dużej patelni i, gdy olej jest gorący, ale nie palenie, smażyć sardynki, aż złoty kolor będzie brązowy, około 2 minut na stronę. Dont tłum patelni; smażyć w partiach, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Umieść smażone sardynki w marynacie i łyżką, aby były dobrze przykryte.Sardynki można jeść teraz, z wyciśnięciem cytryny, obok prostej sałatki z kopru włoskiego i grillowanej białej polenty. Lub mogą nadal marynować się w lodówce przez dzień lub dwa i być podawane na zimno jako część większego antipasto.Tagged danie główne, włoskie, ryby, sardynki, olej rybny, sarde en saor, ryby marynowane, słodko-kwaśne , ryby w puszkach, sardynki w puszkach, świeże sardynki
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki
Sardynki świeże
Polenta Biała
Konserwy Rybne
Potrójne, Przycięte
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Skórki Z Cytryny
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.