Salsa Sezamowo-Bakłażanowa

Salsa Sezamowo-Bakłażanowa
Przepis sezamowo-Bakłażanowa Salsa może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 1,89 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 317 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka parmezanu chipsy pita, plus 1 łyżka zielonej cebuli, bakłażany, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bakłażan Pikantny Sezamowy, Sezam kurczak i bakłażan, oraz Bakłażan Sezamowy (Bakłażan).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°. Przekrój bakłażany widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku, aż bakłażany są bardzo miękkie i deflated, obracając raz, o 1 godzinę. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Pokrój bakłażany na pół; zeskrobać mięso do sitka ustawionego na dużej misce (nie pozwól, aby dno Sitka dotykało miski).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Niech bakłażan spuścić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
5
Przenieść bakłażan do procesora. Korzystanie z WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA, proces aż do niemal płynnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
6
Rozgrzać olej roślinny w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj 3/4 szklanki zielonej cebuli, imbir, czosnek i sos chili-czosnek; smażyć tylko aż cebula zmięknie, o 45 sekund. Wymieszać z brązowym cukrem, sosem sojowym, octem i sokiem z cytryny. Doprowadzić do duszenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
Zielona CebulaZielona Cebula
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
8
Wymieszać w puree z bakłażana i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
9
Zdjąć z ognia. Wymieszać pomidory, 3/4 szklanki kolendry i olej sezamowy. Schłodzić do temperatury pokojowej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
KolendraKolendra
PomidorPomidor
10
Przenieść do średniej miski. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Dekorować bakłażan salsa z 1 łyżką każdej zielonej cebuli i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
BakłażanBakłażan
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
12
Podawać z chipsami parmezan Pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
ChipsyChipsy
Kombinacja 2Kombinacja 2

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Meyer 2014 łączy owoce zbierane zarówno na początku, jak i na końcu zbiorów, aby uzyskać pikantne, aromatyczne wino, które łączy czerwoną wiśnię i śliwkę z woodsmoke, estragonem, potpourri i crème brulee. Podniebienie jest świeże i gładkie, z ciemną przyprawą przenoszoną przez mnóstwo czerwonych owoców do długiego, delikatnie zbalansowanego wykończenia. Jest to młode wino, które przybiera na wadze w ciągu następnego roku i z wdziękiem starzeje się przez ponad 10 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn