Salsa Roja
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj salsy Rojan. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 144 kalorie, 1G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka liści kolendry i łodygi przetargu, pasilla chile, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Salsa Roja, Salsa Roja, oraz Salsa Roja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast pasilla chile w małej patelni na średnim ogniu 2 do 4 minut, spłaszczając go łopatką od czasu do czasu i obracając go raz lub dwa razy. (Nie palić.)
Umieść chile w małej misce i przykryj około 1 filiżanką bardzo gorącej wody.
Niech Chile stać 30 minut lub aż zmiękną.
Odcedzić, rezerwując wodę i odstawić.
Pomidory pokrój na pół w poprzek i umieść, pokrojone boki do góry,na patelni.
Dodać czosnek i skropić około 1 łyżką oleju.
Broil około 8 cali od ciepła 10 do 15 minut lub aż wierzchołki pomidorów są lekko poczerniałe.
Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku do blendera.
Dodaj pasilla chile, pomidory i soki z patelni.
Dodaj kolendrę, sól i cukier. Zmiksować na gładką masę. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodać trochę zastrzeżonej wody chile. Doprawić do smaku ostrym sosem.