Sally Lunn Bread

Sally Lunn Bread
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Sally Lunn chleb spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, sól, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sally Lunn Bread, Sally Lunn Bread, oraz Sally Lunn Panter Bread dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz drożdże i 1/2 szklanki ciepłej wody w 1-filiżance miarki; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
2
Mleko podgrzać, a następnie 3 składniki w rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia masła. Fajne do 100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Mieszankę drożdży, mieszankę mleka i jajka ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając z najniższą prędkością, aż do wymieszania. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Mieszanina będzie bardzo lepkie, miękkie ciasto.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Wymieszać ciasto; przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 30 minut lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Wymieszać ciasto w dół i łyżką do dobrze nasmarowanej, 10-calowy patelni Bundt lub tube pan. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 20 do 30 minut lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
8
Piec w 350 przez 35 do 40 minut lub do złotego koloru i drewniany kilof włożony do środka chleba wychodzi czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Natychmiast wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać chleb z masłem jeżyn, miodem, melasą lub galaretką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
MelasaMelasa
MasłoMasło
ChlebChleb
MiódMiód
GalaretkaGalaretka
11
Masło jeżyn: wymieszać 2 do 3 łyżek dżemu jeżyn bez pestek w 1/2 szklanki zmiękczonego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Z JeżynDżem Z Jeżyn
JeżynyJeżyny
MasłoMasło
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn