Sally Lunn Bread
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Sally Lunn chleb spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, sól, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sally Lunn Bread, Sally Lunn Bread, oraz Sally Lunn Panter Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże i 1/2 szklanki ciepłej wody w 1-filiżance miarki; odstawić 5 minut.
Mleko podgrzać, a następnie 3 składniki w rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia masła. Fajne do 100 do 11
Mieszankę drożdży, mieszankę mleka i jajka ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając z najniższą prędkością, aż do wymieszania. (
Mieszanina będzie bardzo lepkie, miękkie ciasto.)
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Wymieszać ciasto; przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 30 minut lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Wymieszać ciasto w dół i łyżką do dobrze nasmarowanej, 10-calowy patelni Bundt lub tube pan. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 20 do 30 minut lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Piec w 350 przez 35 do 40 minut lub do złotego koloru i drewniany kilof włożony do środka chleba wychodzi czysty.
Natychmiast wyjąć z patelni.
Podawać chleb z masłem jeżyn, miodem, melasą lub galaretką, w razie potrzeby.
Masło jeżyn: wymieszać 2 do 3 łyżek dżemu jeżyn bez pestek w 1/2 szklanki zmiękczonego masła.