Sake łosoś i ryż

Sake łosoś i ryż
Sake łosoś i ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje $5.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 729 kalorii, 43g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu basmati, pasta wasabi, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake, Sake Imbir Glazurowany Łosoś, oraz Szybko Peklowany łosoś Sake z komosą ryżową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W torbie zamrażarki, połączyć musztardę lub pastę wasabi, sos Worcestershire, soja, olej, i sake i dodać filety z łososia. Pozostawić do marynowania na około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Pasta WasabiPasta Wasabi
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi ryżu lub podręcznika do gotowania ryżu lub po prostu umieść ryż na patelni, zmiażdż strąki kardamonu i wrzuć je do środka i włóż podwójną objętość wody, jak masz ryż. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć do najniższego ewentualnie można, zacisnąć na pokrywce i pozostawić, aż ryż wchłania wodę i jest gotowane, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Podgrzej gładką patelnię lub patelnię nonstick, i gotuj filety z łososia przez 1 1/2 protokół na 1 stronie, a następnie minutę po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Łososia wyjąć, dwukrotnie zawijając każdy filet w paczki foliowe i pozostawić na 10 minut na drewnianej desce lub stosie gazet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Doprowadzić sake do wrzenia w małym rondelku, jak jeden można stopić masło w, niech smak alkoholu odparować. Zdjąć patelnię z ognia i dodać pozostałe składniki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Rozpakuj filety z łososia, usuwając je na drewnianą deskę do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
7
Na 2 talerzach ułożyć świeżo ugotowany ryż, a filety z łososia pokroić w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Połóż rzeźbionego łososia na wierzchu ryżu i łyżkę nad sosem, pozwalając połysk ryby i kapać tu i tam na ryżu. Rozsypać kolendrę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Nasz 2014 Carneros Chardonnay ma piękny złoty kolor. To wino o średniej mocy roi się od aromatów gruszek, kokosa, wanilii i miodu. Szerokie i ekspansywne podniebienie uzupełnia aromaty słodkimi i bogatymi nutami. Odważne wino o smakach golden delicious apple, tosty z masłem, wanilii i miodu to naprawdę pyszne wino, które można połączyć z niemal wszystkim
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia57
Magazyn