Sałatka z kaczką, arbuzem i ziołami z pieczonymi nerkowcami
Sałatka z kaczką, arbuzem i ziołami z pieczonymi nerkowcami zajmuje około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 427 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 6,3 USD za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food ma 13 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz piersi kaczki, sałaty rubinowe, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 99%. Pekińska pieczona kaczka (naleśniki z kaczką po pekińsku) i połączenie wina Merlot #WinePW # MerlotMe, Kurczak Z Grilla Z Arbuzem-Sałatka Feta, oraz Kaczka glazurowana jabłkiem z arbuzową rzodkiewką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułożyć piersi kaczki, skórą do góry, na desce. Score skóry przez całą drogę, cięcia w dół, ale nie w, ciało. Upewnij się, że wynik aż do krawędzi. Zapewni to, że skóra nie ciągnie ciała, gdy się kurczy.
Doprawić skórę dużą ilością soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Umieścić kaczkę, skórkę do dołu, w solidnej, ciężkiej, zimnej patelni, a następnie umieścić patelnię na średnim ogniu. Teraz niczego nie dotykaj, nie ruszaj patelni. To, co stanie się w ciągu najbliższych 10-12 minut, to że tłuszcz pod skórą powoli topi się, a następnie skóra brązowieje i będzie chrupiąca. Gdy cały tłuszcz wydostanie się ze skóry, na patelni będzie dobre 1-2 cm tłuszczu z kaczki. Odcedzić nadmiar tłuszczu, przyprawić miąższ teraz (nie wcześniej), a następnie odwrócić kaczkę. Gotuj przez 2 minuty, a następnie zwiększ temperaturę do pełna przez zaledwie 1 min. Zdejmij ciepło, a następnie pozostaw na patelni, aby odpocząć przez 5 minut.
Na dressing, umieścić wszystkie składniki w małym robocie kuchennym i whizz.
Usuń 2 zewnętrzne liście z każdej główki sałaty i wyrzuć, a następnie obierz liście pojedynczo.
Połóż je na dużym talerzu.
Kaczkę cienko pokroić, a następnie wrzucić rzodkiewki, dymkę, grejpfruta, arbuza, zioła i trochę dressingu.
Rozłóż na liściach i rozrzuć orzechy na wierzchu.
Mżawka więcej dressing nad i służyć.