Sałatka Mieszana (Insalata Mista)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki mieszanej (Insalata Mista). Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 143 kalorie, 1G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rukoli, lekko listków bazylii, kawałków wielkości kęsa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Insalata Mista z sosem maślano-szczypiorkowym, Sałatka mieszana z owocami morza (Insalatan ai Frutti di Mare), oraz Sałatka Eoliańska-Insalatan Eoliana.
Instrukcje
Bazylia, ocet, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu zmiksować w blenderze. Po uruchomieniu maszyny stopniowo mieszaj olej.
Umieścić rukolę i radicchio w szerokiej płytkiej misce. Używając obieraczki do warzyw, ogol marchewkę na sałatce. Ogórek ogolić do średniej miski. Poklep wióry ogórka ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć nadmiar wilgoci.
Porada do-Ahead: winegret i sałatkę można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Ubij sos, aby zmiksować przed użyciem.
Wrzucić sałatkę z wystarczającą ilością dressing do Płaszcz. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy.