Ryż z Edamame i zieleni morskiej
Ryż z Edamame i zieleni morskiej jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju sezamowego, cebuli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Edamame z małymi burakami i zielenią, Czarny Ryż Z Edamame, oraz Miski Do Ryżu Edamame.
Instrukcje
Umieść ryż w garnku z pokrywką; przykryj wodą do 1 cala powyżej ryżu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i dusić około 20 minut.
Grzyby shiitake moczyć w gorącej wodzie. W innej misce przykryj wodorosty ciepłą wodą i namocz. Gdy grzyby są miękkie, odcedzić i rezerwy wody grzybowej. Z grubsza posiekaj shiitakes i wodorosty morskie i dodaj do ryżu zarezerwowaną wodę z grzybów.
Dodaj shiitakes, wodorosty, cebulę, nasiona sezamu, olej sezamowy, sos sojowy i edamame do ryżu; kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta (około 15 minut), mieszając od czasu do czasu (nie chcesz, aby był soupy lub suchy). Smak i dodać dodatkowy olej sezamowy i sos sojowy, jeśli to konieczne.
W razie potrzeby udekoruj prażonym sezamem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.