Ryż z Edamame i zieleni morskiej

Ryż z Edamame i zieleni morskiej
Ryż z Edamame i zieleni morskiej jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju sezamowego, cebuli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Edamame z małymi burakami i zielenią, Czarny Ryż Z Edamame, oraz Miski Do Ryżu Edamame.

Instrukcje

1
Umieść ryż w garnku z pokrywką; przykryj wodą do 1 cala powyżej ryżu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i dusić około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Grzyby shiitake moczyć w gorącej wodzie. W innej misce przykryj wodorosty ciepłą wodą i namocz. Gdy grzyby są miękkie, odcedzić i rezerwy wody grzybowej. Z grubsza posiekaj shiitakes i wodorosty morskie i dodaj do ryżu zarezerwowaną wodę z grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Dodaj shiitakes, wodorosty, cebulę, nasiona sezamu, olej sezamowy, sos sojowy i edamame do ryżu; kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta (około 15 minut), mieszając od czasu do czasu (nie chcesz, aby był soupy lub suchy). Smak i dodać dodatkowy olej sezamowy i sos sojowy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
W razie potrzeby udekoruj prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
5
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn