Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych

Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych
Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, cebulę, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych), oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i złociste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Wylać na talerz do ostygnięcia.
4
Przenieś 1/4 szklanki prażonych orzechów do młynka do orzechów lub małego robota kuchennego i zmiel lub pulsuj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Na patelni podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i półprzezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodaj paprykę, czosnek, mielone orzeszki piniowe, bułka tarta, i szafran, Jeśli za pomocą, i gotować, często mieszając, przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PaprykaPapryka
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
8
Dodać pomidory i bulion i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 5 do 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
StadoStado
9
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać rybę solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 3 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wlać sos na rybę, dodać groszek, jeśli używasz, i gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez cały, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
GrochGroch
12
Przenieś do naczynia lub pojedynczych potraw i udekoruj pozostałymi orzeszkami pinii i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
13
Serwuj natychmiast.
14
Zmienność
15
Możesz pominąć krok brązowienia ryby, a zamiast tego kłusować ją w sosie. Lub, można połączyć ryby i sos w naczyniu do pieczenia, upewniając się, że ryba jest w pełni pokryte sosem, i piec w nagrzanym piekarniku 232°, aż ryba będzie miękka, 10 do 12 minut, w zależności od grubości kawałków. W przypadku pieczenia nie zmniejszaj zbytnio sosu, ponieważ część płynu odparuje w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
16
Wino
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
17
Hiszpański: Chardonnay / blend (Penedès, Tarragona), wytrawny Amontillado sherry (Jerez)Nie Hiszpański: Rousanne/blend (Francja, Kalifornia), Chardonnay (Argentyna, Nowa Zelandia)
Składniki, których będziesz potrzebować
AmontilladoAmontillado
ChardonnayChardonnay
18
Z Tapas: rewelacyjne małe talerze z Hiszpanii Joyce Goldstein. Copyright © 2009 by Joyce Goldstein; food photography © 2009 by Leigh Beisch. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawSos
Magazyn