Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, cebulę, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych), oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i złociste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Sosnowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
3
Wylać na talerz do ostygnięcia.
4
Przenieś 1/4 szklanki prażonych orzechów do młynka do orzechów lub małego robota kuchennego i zmiel lub pulsuj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Na patelni podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i półprzezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
7
Dodaj paprykę, czosnek, mielone orzeszki piniowe, bułka tarta, i szafran, Jeśli za pomocą, i gotować, często mieszając, przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Orzeszki Sosnowe
Papryka
Szafran
Czosnek
8
Dodać pomidory i bulion i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 5 do 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomidor
Stado
9
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Posypać rybę solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 3 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Wlać sos na rybę, dodać groszek, jeśli używasz, i gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez cały, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Ryby
Groch
12
Przenieś do naczynia lub pojedynczych potraw i udekoruj pozostałymi orzeszkami pinii i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Sosnowe
Pietruszka-nać
13
Serwuj natychmiast.
14
Zmienność
15
Możesz pominąć krok brązowienia ryby, a zamiast tego kłusować ją w sosie. Lub, można połączyć ryby i sos w naczyniu do pieczenia, upewniając się, że ryba jest w pełni pokryte sosem, i piec w nagrzanym piekarniku 232°, aż ryba będzie miękka, 10 do 12 minut, w zależności od grubości kawałków. W przypadku pieczenia nie zmniejszaj zbytnio sosu, ponieważ część płynu odparuje w piekarniku.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.