Ryba w kokosowym Curry (Mtuzi wa Samaki)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj ryb w kokosowym Curry (mtuzi wa Samaki). Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.22 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 281 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cebuli, imbiru, madras curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Curry Kokosowe Ryby, Ryba w Curry z mleka kokosowego, oraz Indyjskie Ryby Kokosowe Curry.
Instrukcje
Posypać rybę 3/4 łyżeczki curry, 3/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj rybę; gotować 4 minuty lub aż głęboko rumiane na dole, ale niedogotowane na górze (ryba zakończy gotowanie później w sosie).
Dodaj cebulę i paprykę na patelnię; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj pozostałe 3/4 łyżeczki curry, Pozostałe 3/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu, pomidora i soku z cytryny. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 10 minut lub aż pomidor rozkłada, mieszając od czasu do czasu. Pomidor rozgnieść drewnianą łyżką.
Wymieszać z mlekiem kokosowym. Powrót ryby wraz z nagromadzonymi sokami na patelnię, rumiane bok do góry. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas testu z widelcem.
Pokrój rybę na 4 równe porcje. Łyżka sosu do indywidualnych, płytkich misek; na wierzchu każda z kawałkiem ryby.
Podawać z cytrynowymi klinami i posiekaną świeżą kolendrą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.