Ryba Gotowana Na Parze Z Szynką, Pieczarkami, Imbirem, Czosnkiem I Szalotkami
Ryby gotowane na parze z szynką, pieczarkami, imbirem, czosnkiem i szalotkami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 38g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 5,13 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, olej z orzeszków ziemnych, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryba gotowana na parze z szalotkami i imbirem, Gotowana na parze cała ryba z imbirem, szalotki i soją, oraz Ryba Gotowana Na Parze Z Szalotkami I Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w patelni (najlepiej nonstick) na średnim ogniu.
Dodać grzyby, szynkę, imbir i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą miękkie, 2 do 3 minut. Odstawić do ostygnięcia. Tymczasem przynieś kilka centymetrów wody do wrzenia w parowarze. (Jeśli nie masz parowca bambusowego, możesz użyć garnka z wkładką do parownika z płaskim dnem lub możesz ustawić własny parowiec. Wystarczy wyciąć górę i dół z puszki tuńczyka, aby użyć jako podpory dla talerza i znaleźć zadaszony garnek głęboki i wystarczająco szeroki, aby pomieścić wszystko.)
Umieść rybę na żaroodpornej płycie, która zmieści się w Twoim parowcu.
Posypać mieszaninę grzybów na wierzchu.
Skropić sherry i olej sezamowy. Ostrożnie włóż płytę do parownika. Przykryć i parować, aż ryba jest tylko gotowane przez, o 10 protokół. Zobacz, jak powiedzieć, kiedy ryba jest naprawdę ugotowana.
Ryby i soki przełożyć na talerze.
Skropić sosem sojowym, posypać szalotki i podawać natychmiast.
na porcję przystawki, kalorie
18, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
3, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.