Rugelach
Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 32 i kosztuje 26 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, serek, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Rugelach, Rugelach, oraz Rugelach.
Instrukcje
Pozostawić Serek i masło na blacie przez 10 minut-chcesz, aby były lekko zmiękczone, ale nadal chłodne.
Mąkę i sól włożyć do malaksera, rozsypać na kawałkach twarogu i masła i pulsować maszynę 6 do 10 razy. Następnie przetworzyć, często zeskrobując boki miski, aż ciasto uformuje Duże twarogi—nie pracuj tak długo, aby tworzyło kulkę na ostrzu.
Ciasto obrócić, zebrać w kulkę i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w dysk, owiń dyski w folię i przechowuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia. (Owinięte hermetycznie, ciasto można zamrozić do 1 miesiąca.)
Podgrzej dżem w rondlu na małym ogniu lub zrób to w kuchence mikrofalowej, aż się upłynni.
Wymieszać cukier i cynamon.
Wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub matami silikonowymi. (Silikonowe maty do pieczenia są świetne dla rugelach.)
Wyciągnij jedną paczkę ciasta z lodówki. Jeśli jest zbyt twardy, aby łatwo się toczyć, pozostaw go na blacie na około 10 minut lub daj mu kilka uderzeń wałkiem do ciasta.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 11-do 12-calowe koło. Łyżka (lub pędzel) cienki połysk dżemu na ciasto, i posypać ponad połowę cukru cynamonowego. Rozsypać połowę orzechów, połowę porzeczek i połowę posiekanej czekolady. Nadzienie przykryć kawałkiem papieru woskowego i delikatnie docisnąć nadzienie do ciasta, następnie wyjąć papier i odstawić na następną porcję.
Używając koła do pizzy lub ostrego noża, pokrój ciasto na 16 klinów lub Trójkąty. (Najprostszym sposobem na to jest pokroić ciasto na ćwiartki, a następnie pokroić każdą ćwiartkę na 4 Trójkąty.) Zaczynając od podstawy każdego trójkąta, rozwałkuj ciasto tak, aby każde ciastko stało się małym półksiężycem. Ułóż roll-up na jednej blasze do pieczenia, upewniając się, że punkty są schowane pod ciastka, i przechowywać w lodówce. Powtórzyć z drugim opakowaniu ciasta, i przechowywać w lodówce ciasteczka przez co najmniej 30 minut przed pieczeniem. (Ciasteczka można przykryć i schłodzić przez noc lub zamrażać do 2 miesięcy; nie rozmrażaj przed pieczeniem, po prostu dodaj kilka dodatkowych minut do czasu pieczenia.)
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wymieszać jajko i wodę razem, i szczotkować trochę tej glazury nad każdym rugelach.
Ciasteczka posypać cukrem.
Piec ciasteczka przez 20 do 25 minut, obracając arkusze od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie, aż będą nadmuchane i złociste.
Przenieś ciasteczka do stojaków, aby ostygły, aby po prostu ogrzały lub do temperatury pokojowej.
Serwowanie: herbata jest tradycyjna, ale pijemy kawę z rugelach. Są ładne i nawet z nadzieniem dżemowo-owocowym nie są zbyt słodkie, a nawet są dobre z winem musującym.Przechowywanie: ciasteczka mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej do 3 dni lub pakowane hermetycznie i mrożone do 2 miesięcy.