Rozmaryn Polenta
Rosemary Polenta może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście rozmarynu, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Rozmaryn-Parmezan Polenta, Wieprzowina z rozmarynem Polenta, oraz Indywidualne Rozmaryn Polenta Bochenki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i oliwę rozgrzać w dużym rondlu.
Dodaj czosnek, płatki czerwonej papryki, rozmaryn, sól, i pieprz i saute przez 1 minutę.
Dodać wywar z kurczaka, pół na pół, mleko i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i powoli posypać mąkę kukurydzianą do gorącego mleka, stale mieszając trzepaczką. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, przez kilka minut, aż zgęstnieje i bąbelki. Z ognia wymieszać parmezan.
Wlać do 9 przez 13 przez 2-calowy patelni, wygładzić górę, i przechowywać w lodówce, aż twarde i zimne.
Pokrój schłodzoną polentę na 12 kwadratów, tak jak w przypadku brownies. Podnieś każdy z nich za pomocą szpatułki i przeciąć po przekątnej na Trójkąty. Pył każdy trójkąt lekko w mące.
Podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek i 1 łyżka masła w dużej patelni saute i gotować Trójkąty w partiach na średnim ogniu przez 3 do 5 minut, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz i ogrzewane wewnątrz.
Dodać więcej masła i oleju, w razie potrzeby.