Przyprawione Kofty jagnięce z sałatką miętowo-pomidorową
Przepis przyprawione Kofty jagnięce z sałatką miętowo-pomidorową można w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 23G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.96 za porcję. Idź do sklepu i odebrać , olej roślinny, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Przyprawione Kaboby wołowe z sałatką pomidorowo-miętową, Kofty jagnięce, oraz Kotlety jagnięce z miętą i kminkiem.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mięso jagnięce, konserwowane cytryny, oliwki, pietruszka, ras El hanout i niektóre przyprawy dont być zbyt hojny z solą, jak konserwowane cytryny i oliwki są dość słone. Podzielić mieszaninę na 4 i uformować każdy kawałek wokół długiego szaszłyka. Schłodzić przez 30 minut.
Składniki na sałatkę połączyć z odrobiną przypraw i odstawić.
Rozgrzać grill do wysokiej. Przetrzyj olej na koftach i owiń trochę folii wokół dna każdego szpikulca, jeśli używasz drewnianych.
Umieścić na blasze do pieczenia i grillować przez około 7 minut z każdej strony, aż ładnie rumiane, sprawdzając, czy mięso jest gotowane do środka.
Podawać z sałatką pomidorową, łyżką jogurtu i kuskusem lub w okładach, jeśli chcesz.