Rosół zimny mamy
Zimny rosół mamy wymaga około 30 minut od początku do końca. Na 1,27 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. 867 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ten przepis z prostych przepisów wymaga zieleni z zielonej cebuli, tłuszczu z wywaru z kurczaka, liści pietruszki i marchwi. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Wegetariańska Congee, idealna zupa zimnej pory roku, Bądź zdrowy w okresie przeziębienia i grypy, oraz Sałatka z tuńczykiem na zimno mamy.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę, marchew i seler: w rondlu 4 qt podgrzać łyżkę tłuszczu z kurczaka (który unosił się na powierzchni i zestalił się z domowego wywaru) na średnim ogniu. Jeśli nie masz wystarczającej ilości tłuszczu z kurczaka, możesz dodać trochę oliwy z oliwek. Podsmaż warzywa w tłuszczu, aż marchewki są prawie gotowe.
Dodaj przyprawy: podczas smażenia warzyw dodaj przyprawę-przyprawę do drobiu, zmiażdżone płatki czerwonej papryki, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Przyprawa w ten sposób podczas gotowania warzyw wydobywa ich smak. Według mojej mamy rozdrobnione płatki czerwonej papryki lub cayenne są bardzo pomocne na przeziębienie, dlatego jest częścią tego przepisu.
Dodaj 4 szklanki bulionu z kurczaka. Doprowadzić do niskiego gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż marchew są tylko gotowane przez (o 5 do 10 protokół).
Dodaj świeżą pietruszkę i zieloną cebulę. Sprawdź przyprawy (prawdopodobnie będziesz musiał dodać więcej soli) i dostosuj do smaku.
Podawać z (co najmniej) jednodniowym chrupiącym francuskim chlebem.