Rosół Z Trawy Cytrynowej
Rosół z trawy cytrynowej może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 148 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka bez kości, tłuszcz odtłuszczone kurczaka bulion, imbir, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rosół Z Trawy Cytrynowej, Rosół Z Trawy Cytrynowej, oraz Kurczak z trawy cytrynowej z Herbatem Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 8-do 10-litrowej doprowadzić bulion do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie zdjąć i wyrzucić grube zewnętrzne warstwy z trawy cytrynowej i przyciąć i wyrzucić końce łodygi; opłukać trawę cytrynową.
Pokrój każdą łodygę na około 3 cale długości. Płaską stroną noża lekko zmiażdżyć trawę cytrynową i imbir. Chili opłukać i pokroić jeden lub dwa na pół wzdłuż (użyj dwóch, jeśli chcesz to pikantne); macierzystych pozostałych chili (nasiona, w razie potrzeby, na mniej ciepła), drobno posiekać, i rezerwy.
Dodaj trawę cytrynową, imbir i połówki Chilli do wrzącego bulionu. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 20 do 30 minut.
Tymczasem kapustę opłukać i pokroić na strzępy o szerokości około 1/4 cala i długości od 2 do 3 cali. Grzyby opłukać, odciąć i odrzucić końcówki łodygi i odbarwione części, i pokroić wzdłuż 1/4 cala grubości. Marchew obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Kurczaka opłukać i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala o długości 1 1/2 do 2 cali.
Łyżką szczelinową Usuń i wyrzuć trawę cytrynową, imbir i chili z bulionu.
Dodać kapustę, grzyby, marchew i czosnek do bulionu; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie miękka po przekłuciu, 8 do 10 minut.
Dodaj kurczaka i pomidory (w tym sok). Przykryć i gotować na dużym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (wyciąć do testu), 2 do 4 minut.
Dodaj sok z cytryny i sos rybny do smaku.
Podawać zupę z patelni, lub wlać do turen.
Umieść ryż, cytrynowe kliny, kolendrę i posiekane chili w osobnych miseczkach i zaoferuj z zupą, aby dodać do smaku.