Romesco-Topped Potato Bites
Romesco-Topped Potato Bites może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, papryka, chleb, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), Pizza Ziemniaczana Romesco, oraz Ganache-Topped Brownie Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ziemniaki, 2 ząbki czosnku, ziarna pieprzu i 1 łyżeczkę koszernej soli w średnim garnku. Przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż ziemniaki są po prostu miękkie po przekłuciu cienkim nożem, 12 do 15 protokół.
Odcedzić i ostudzić, aż będzie jeszcze ciepły, ale nie będzie już gorący.
Tymczasem rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Pokrój pozostałe 2 ząbki czosnku i dodaj do oleju wraz z kawałkami chleba. Gotować, mieszając, aż chleb będzie złoty, o 3 protokół.
Przełożyć do miski robota kuchennego i dodać czerwoną paprykę, ocet, wędzoną paprykę, pomidory i 3/4 łyżeczki soli koszernej. Puree aż będzie gładkie.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu, aż bardzo gorąco. Gotować Serrano aż chrupiące, obracając, 2 do 3 protokół.
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć, a następnie rozbić na małe kawałki.
Podawać: rozgrzane ziemniaki pokroić na połowę i wyłuskać niewielką część wnętrza za pomocą miarki 1/4 łyżeczki. Połówki polać sosem romesco, kwaśną śmietaną, chrupiącymi odłamkami Serrano i posypką natki pietruszki.