Roladki nori z kapustą i zieloną fasolką

Roladki nori z kapustą i zieloną fasolką
Nori hand Rolls z kapustą i zieloną fasolką to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, cukier, unseasoned octu ryżowego, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola, Nori Rolls, oraz Kale Caesar Nori Wrap dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu, przykryć ryż 1 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przenieść do dużej miski i puch widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
W międzyczasie, w małej szklanej misce, mikrofala cukru i soli z 2 łyżkami wody o dużej mocy przez 10 sekund, aż cukier się rozpuści. Wymieszać 1 łyżkę octu ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Posypać mieszaninę octu na ciepłym ryżu i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Połóż arkusz nori na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
6
Rozprowadzić 1/4 szklanki ryżu na dolnej połowie i rozprowadzić 1/2 łyżeczki pasty wasabi na ryżu. Top z 2 fasolki szparagowej, 1 liść jarmużu i połówki szalotki. Złóż nori na kształt stożka lub rolki; Ustaw na talerzu i powtórz z pozostałymi nori i nadzieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
JarmużJarmuż
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
7
W misce wymieszaj sos sojowy i olej sezamowy z pozostałym octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Roladki podawać z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia75
Magazyn