Rolada Z Ciasta Marchewkowego
Rolada z ciasta marchewkowego to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 20 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cukier puder, udekoruj: pekany, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rolada czekoladowa z kremem Bourbon, Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura.
Instrukcje
Płaszcz dwa 15" x 10" x 1" jellyroll patelnie z natryskiem do gotowania; linia z papieru woskowego i płaszcz papier woskowy z natryskiem do gotowania. Odstawić.
Jajka ubić w dużej misce ze średnią prędkością miksera elektrycznego 5 minut.
Dodaj wodę, bijąc z małą prędkością, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mieszankę ciasta, ubijając z małą prędkością, aż do zwilżenia. Pokonać mieszaninę ze średnią prędkością 2 minuty. Złóż startą marchewkę.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanych patelniach (warstwy będą cienkie).
Piec, jeden na raz lub w oddzielnych piecach, w 350 na środkowym stojaku 13 minut lub aż każde ciasto sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknął w środku.
Przesiać 1 1/2 łyżki cukru pudru w prostokącie 15" x 10" na ręczniku tkaniny; powtórzyć z 1 1/2 łyżki cukru i drugi ręcznik. Gdy ciasto jest gotowe, natychmiast poluzuj z boków patelni i obróć je na cukrowy ręcznik. Odklej papier woskowy. Zaczynając od wąskiego końca, szczelnie zwiń każde ciasto i ręcznik razem; umieść, szew w dół, na stojakach z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Odcedzić ananasa, rezerwując 1/4 szklanki syropu. Wciśnij ananas między papierowe ręczniki, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Połącz ananasa, lukier twarogowy i 1/2 szklanki orzechów pekan; dobrze wymieszać.
Rozwiń ciasta; posmaruj je lekko 2 łyżkami syropu ananasowego.
Rozłóż każde ciasto z połową mieszanki lukier. Przekrój ciasta bez ręczników; umieść, szew w dół, na talerzach do serwowania.
Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę. Przed podaniem obtoczyć ciasto z dodatkiem cukru pudru.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do mieszanki ciastek z przyprawami użyliśmy Duncana Hinesa.
Uwaga: ten przepis sprawia, że 2 bułki ciasta, więc jest idealny na deser Make-ahead dla tłumu. Lub daj drugą rolkę jako prezent.