Risotto z pieczoną kiełbasą i grzybami

Risotto z pieczoną kiełbasą i grzybami
Pieczone risotto z kiełbasą i grzybami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 561 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę z indyka, pieczarki, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoskie Risotto z kiełbasą i grzybami, Risotto z włoską kiełbasą, czerwoną papryką i grzybami, oraz Włoskie Risotto z kiełbasą i grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. w holenderskim piekarniku lub innym dużym, żaroodpornym garnku z pokrywką, gotuj kiełbasę na średnim ogniu, mieszając, aby ją rozbić, aż do kruchego i rumianego, 6 do 8 minut. Łyżka kiełbasy do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami i wylać tłuszcz z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
2
Powrót garnek do ciepła i dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać cebulę i grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka i soki grzybowe odparują, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
4
Wlać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, mieszając, aby uwolnić wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni, o 2 protokół. Wymieszać z ryżem i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać 3 szklanki bulionu i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Piec przez 20 minut. Wymieszać parmezan, zarezerwowane mięso kiełbasy i pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu. Przykryć, wrócić do piekarnika i piec, aż ryż będzie miękki, ale nie mushy, 30 do 35 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
ParmezanParmezan
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn