Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni
Kminek i szafran o Smaku piżmowego Risotto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś nitki szafranu, bulion warzywny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Spróbuj Szafranowe Risotto z dyni, Szafranowe Risotto z dyni, oraz Risotto z kabaczkiem i szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. obrać i pokroić w kostkę dyni. W misce wrzucić pokrojoną w kostkę piżmową melasę, lekki syrop kukurydziany, sól, łyżkę oliwy z oliwek, kminek w proszku i paprykę.
Blachę do pieczenia posmarować oliwą z oliwek.
Umieść kawałki dyni bez tłoczenia ich. Smażyć przez 20-30 minut, aż lekko zbrązowieje i softened.In moździerz i tłuczek, zmielić nitki szafranu.
Dodać około 1/4 szklanki wody. Rezerwa około łyżki powstałego liquid.In głęboki rondel, podsmażyć mielone ząbki czosnku w pozostałym oleju na złoty kolor.
Dodać 2 łyżki masła i dodać szalotki; mieszać do jasnego złota.
Dodać makaron i ryż. Masło powinno pokryć wszystkie ziarna.
Dodaj 1 szklankę ciepłego bulionu i płyn szafranowy. Ciągle mieszaj.Po doprowadzeniu płynu do wrzenia, dodać parmezan w proszku i zmniejszyć ogień do średnio niskiego przez około 15 do 20 minut. Doprawić proszkiem grzybowym i łyżką koperku. Sprawdzić płyn i okresowo dodawać 1/4 szklanki wywaru, gdy cały płyn zostanie wchłonięty.
Niech gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.Gdy ryż jest prawie gotowane, dodać dyni, Pozostałe szafran płyn i resztę masła. Wyreguluj przyprawę z większą ilością soli (jeśli to konieczne) i pieprzem.
Odstawić na około 5 minut.
Posypać więcej koperku i prażone pestki dyni i podawać natychmiast.Bon apptit!