Risotto z homarem z polędwicą wołową natartą ziołami
Przepis risotto z homara z polędwicą wołową przetartą ziołami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 406 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Mieszanka szalotki, parmezan, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwiczki Wieprzowe Natarte Ziołami, Bistro Herb-Polędwica Wieprzowa, oraz Chipotle-Potarta Polędwica Wołowa.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Zanurz homara, głową, w wrzącej wodzie. Przykryć garnek; gotować homara 15 do 20 minut.
Usuń mięso ze szponów i ogona, grubo posiekaj i odstaw na bok.
Doprowadzić bulion tylko na wolnym ogniu w średnim rondlu. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować 5 minut lub do lekko miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać ryż i gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj wino; gotuj, aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodaj 1/2 szklanki ciepłego bulionu, stale mieszając, aż bulion prawie się wchłonie. Powtórz z pozostałym bulionem, 1/2 szklanki na raz (łącznie około 25 minut). Wmieszać homara; gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego ogrzania. Wymieszać parmezan i kolejne 3 składniki.
Podawać natychmiast z polędwicą wołową natartą ziołami.
Uwaga: aby zaoszczędzić czas, Kup 6 do 8 uncji wstępnie gotowanego mięsa homara. Lub zastąpić o 1/2 Funt gotowane, obrane, i deveined krewetki.