Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj słodkiego groszku, przegrzebka i miętowego Risotto. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 647 kalorii, 26g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jeśli masz parmezan, przegrzebki diver, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Australijskie Risotto z szampanem i przegrzebkami, Seared Scallop Arbuz Salad W / Sparkling Mint Vinaigrette, oraz Zapiekana Sałatka z przegrzebka i arbuza z musującym miętowym winegretem.
Instrukcje
1
Umieść dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i wlej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, przez 5 minut, aż będzie miękka. Wymieszaj ryż i połowę posiekanej mięty, upewniając się, że wszystkie ziarna ryżu są zalane olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Dodaj wino i gotuj, aż większość płynu (a także alkohol) odparuje. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Chochla w 1 szklance gorącego wywaru. Używając drewnianej łyżki, delikatnie mieszaj, aż większość wywaru zostanie wchłonięta. Dodawać bulion po filiżance i mieszając. Po około 10 do 15 minutach przetestuj ryż. Powinien być ugotowany i kremowy, ale nadal ma lekki kęs. (Możesz nie potrzebować wszystkich zapasów.) Delikatnie złożyć groszek i 1/4 szklanki masła. Wymieszaj parmezan i posmakuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Alkohol
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Chochla
4
Zdjąć z ognia i przykryć podczas sear przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
5
Ustaw nieprzywierającą patelnię saute na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę masła. Pat przegrzebki z ręcznikami papierowymi, aby upewnić się, że są one bardzo suche. Doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodaj przegrzebki do patelni, upewniając się, aby nie przeludnić, i gotować, aż będą ładnie rumiane z obu stron, o 4 do 8 protokół w zależności od wielkości przegrzebki.
Sprawdź risotto i dodaj trochę więcej bulionu, jeśli zrobi się zbyt grube. W płytkiej misce lub talerzu, zrobić ładny kopiec risotto i góry z 3 lub 4 przegrzebki.
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.