Risotto z groszkiem i boczkiem
Risotto z groszkiem i boczkiem to bezglutenowe danie główne. Na 6,37 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 626 kalorii, 23G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Mieszanka masła, gotującego się kurczaka, boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Bekonem, Risotto z bekonem i jajkiem, oraz Risotto z boczkiem i peanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, 6 protokół.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach; zarezerwować 1 łyżkę tłuszczu z boczku.
W robocie kuchennym przecier połowę grochu z 1 szklanką wody.
W dużym rondlu rozgrzej olej.
Dodaj cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ryż równomiernie pokryje się olejem.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, 3 protokół.
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty.
Dodaj więcej wywaru na pokrycie ryżu. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, dodając więcej bulionu w miarę wchłaniania, aż ryż będzie al dente i zawieszony w kremowym sosie, 25 minut.
Dodać puree z grochu, pozostały groszek i boczek i gotować, mieszając, aż będzie gorące.
Risotto wyjąć z ognia i wymieszać z masłem, tłuszczem boczku, serem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Udekorować pędami grochu i podawać.