Pijany Kurczak
Pijany kurczak to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 86 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka z gotowania na wolnym ogniu, wina ryżowego shaoxing, imbiru i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pijany Kurczak, Pijany Kurczak, oraz Pijany Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść kurczaka i imbir.
Dodaj wystarczająco zimnej wody, aby ledwo pokryć kurczaka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć do najniższego ciepła. Ciecz powinna ledwo drżeć. Gotować, aż kurczak jest gotowane przez (piersi powinny rejestrować 68° na termometrze natychmiastowy odczyt i nogi powinny rejestrować co najmniej165).
Usuń każdy kawałek, jak gotować do miski. Gdy cały kurczak jest ugotowany, wlać bulion do kurczaka w misce.
Niech kurczak i bulion ostygną. Pokroić kurczaka na kawałki 1-calowe do 1/2 cala, w zależności od kroju kurczaka (piersi należy pokroić na kawałki 1/2 cala przeciwko ziarnie, nogi można pokroić na kawałki 1-calowe).
Znajdź niereaktywny pojemnik, który pasuje do wszystkich kawałków kurczaka.
Umieść cały kurczak w pojemniku, uważając, aby nie dopchać kawałków. Doprawić solą.
Bulion z kurczaka połączyć z winem i zalać kurczakiem do całkowitego przykrycia. Marynować przez co najmniej 24 godziny i do 5 dni.
Podawać na zimno, wyjmując tyle kawałków kurczaka, ile potrzebujesz, a resztę utrzymując w marynacie.