Risotto Z Grillowanym Bakłażanem
Grillowane Risotto z bakłażanem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 323 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, czosnek, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Risotto Jęczmienne Z Bakłażanem I Pomidorami, Risotto jęczmienne z bakłażanem i pomidorami, oraz Risotto Pieczone Z Pieczarkami I Smażonym Bakłażanem.
Instrukcje
Rozpal grilla. Pocierać bakłażana z 1/2 łyżką oleju i grill na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż zwęglone i miękkie, 20 protokół; niech ostygnie lekko. Połowę bakłażana przekrój wzdłuż i zgarnij miąższ do blendera. Puree do kremowego.
W dużym rondlu roztopić masło w pozostałych 2 łyżkach oleju.
Dodaj cebulę, szalotka, czosnek i ryż i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 5 protokół.
Dodaj wino i gotuj, aż się wchłonie.
Dodać bulion warzywny, 1/2 szklanki na raz; mieszać stale, aż zostanie wchłonięty przed dodaniem więcej. Gotować, aż ryż jest al dente, łącznie 20 minut.
Przecier z bakłażana wymieszać ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać natkę pietruszki i szalotki. Łyżka risotto do misek, posypać sumakiem i podawać.