Risotto cytrynowe z brokułami

Risotto cytrynowe z brokułami
Przepis cytrynowe Risotto z brokułami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 55 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 148 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, brokuły, dodatkowy rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewiele osób naprawdę lubi ten dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Risotto Z Brokułami I Cheddarem, Risotto brokuł-cheddar, oraz Risotto z kiełbasą i brokułami Rabe podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podgrzać bulion i ogrzać. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania podsmażyć cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać ryż i skórkę z cytryny; gotować i mieszać przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Zmniejszyć ciepło; wymieszać w winie. Gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Ostrożnie wymieszać w 1 szklance ciepłego bulionu; gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać z brokułami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól płynowi wchłonąć się między dodatkami. Gotuj, aż risotto będzie kremowe, a ryż będzie prawie delikatny. (Czas gotowania około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6
Posypać tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze typy na włoski. Włosi znają się na jedzeniu i na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Fonterutoli Chianti Classico
Fonterutoli Chianti Classico
Kolor: głęboko purpurowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w połączeniu z lekkimi tostami i korzennymi odcieniami.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych wrażeń ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest nietypowe dla zwykłego Chianti Classico.Wnioski: ci, którzy twierdzą, że Chianti Classico jest kolczastym i szorstkim winem, zmienią zdanie po degustacji tego 1999 roku, który jest gotowy do picia teraz, ale poprawi się przez co najmniej pięć lat więcej.Alkohol: 13,5% obj.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn