Risotto al Porcini: Porcini Risotto
Przepis Risotto Al Porcini: risotto Porcini jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 930 kalorii. Na 14,68 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, kurczak, Parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Porcini Risotto, Risotto Z Szynką Porcini, oraz Porcini Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12 do 14-calowej patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, aż zmiękną i półprzezroczyste, ale nie rumiane, 8 do 10 protokół. Gdy cebula są przezroczyste dodać ryż i wymieszać drewnianą łyżką do tosty i nieprzezroczyste, 3 do 4 protokół.
Dodaj wino do opiekanego ryżu, a następnie dodaj 4 do 6-uncji chochli bulionu i gotuj, mieszając, aż się wchłonie. Kontynuuj dodawanie wywaru kadzi na raz, czekając, aż płyn się wchłonie, zanim dodasz więcej. Tuż przed dodaniem ostatnich 4 do 6-uncji zapasów dodać świeżo pokrojone porcini. Gotować, aż ryż jest miękki i kremowy i jeszcze trochę al dente, o 15 protokół. Wymieszać z masłem i serem, aż dobrze wymieszane. Porcja risotto na 4 rozgrzane talerze, porcja z dodatkowym serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.