Rigatoni z squashem i krewetkami

Rigatoni z squashem i krewetkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Rigatoni z squashem i krewetkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatarian przepis ma 491 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rigatoni, parmezan, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 84%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo, Creamy Squash Rigatoni, oraz Rigatoni Z Sosem Z Dyni podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj dynię, czosnek, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
CzosnekCzosnek
SólSól
3
Saute aż squash jest złoty i delikatny, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Dodać wywar z warzyw, doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować, aż squash jest bardzo miękki, kolejne 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Przenieść mieszankę squasha do blendera lub robota kuchennego i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal jędrne do kęsa, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
8
Makaron odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
9
W międzyczasie rozgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Krewetki posypać pozostałą 1 łyżeczką soli i pozostałą 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
KrewetkiKrewetki
SólSól
11
Dodać krewetki na patelni i gotować aż tylko różowy, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
W dużym garnku na małym ogniu połącz ugotowany makaron, puree z dyni i 3/4 szklanki mleka. Mieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki mleka, jeśli sos musi być zwilżony.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MlekoMleko
14
Dodaj gotowane krewetki, bazylię i ser. Mieszać do rozgrzania i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KrewetkiKrewetki
BazyliaBazylia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn