Rigatoni z pesto bazyliowym
Rigatoni z bazyliowym Pesto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 436 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście bazylii, kawałki orzecha włoskiego, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rigatoni z bakłażanem i bazylią, Rigatoni z krewetkami, kalmarami i bazylią, oraz Zapiekane Rigatoni z Pancettanem i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnić 4-quart holenderski piekarnik około połowy pełne wody.
W razie potrzeby dodać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć pokrywką; podgrzewać na dużym ogniu, aż woda szybko się zagotuje.
Podgrzać ponownie do wrzenia. Gotować odkryte 14 do 16 minut, często mieszając, do miękkości, ale nie papki. Podczas gdy woda jest ogrzewanie i makaron jest gotowanie, nadal z przepisu, aby pesto.
Aby odmierzyć bazylię, mocno zapakuj liście bazylii do miarki. Użyj miarki do odmierzania suchych składników. Liście bazylii opłucz zimną wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem lub czystym, suchym ręcznikiem kuchennym. Obrać ząbki czosnku.
W robocie kuchennym lub blenderze umieść liście bazylii, czosnek, ser, olej i orzeszki piniowe. Pokrycie i proces, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki gumową szpatułką, aż będą gładkie.
Umieść sitko lub durszlak w zlewie.
Wlać makaron do sitka, aby odsączyć i umieścić w dużej misce do serwowania lub z powrotem w holenderskim piekarniku. Natychmiast wlej pesto na gorący makaron i wrzuć, aż makaron będzie dobrze pokryty.
Podawać z dodatkiem startego parmezanu.