Rigatoni z pesto bazyliowym

Rigatoni z pesto bazyliowym
Rigatoni z bazyliowym Pesto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 436 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście bazylii, kawałki orzecha włoskiego, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rigatoni z bakłażanem i bazylią, Rigatoni z krewetkami, kalmarami i bazylią, oraz Zapiekane Rigatoni z Pancettanem i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnić 4-quart holenderski piekarnik około połowy pełne wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
W razie potrzeby dodać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć pokrywką; podgrzewać na dużym ogniu, aż woda szybko się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
3
Dodaj makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
4
Podgrzać ponownie do wrzenia. Gotować odkryte 14 do 16 minut, często mieszając, do miękkości, ale nie papki. Podczas gdy woda jest ogrzewanie i makaron jest gotowanie, nadal z przepisu, aby pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
WodaWoda
5
Aby odmierzyć bazylię, mocno zapakuj liście bazylii do miarki. Użyj miarki do odmierzania suchych składników. Liście bazylii opłucz zimną wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem lub czystym, suchym ręcznikiem kuchennym. Obrać ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
świeża Bazyliaświeża Bazylia
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
MiarkaMiarka
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
W robocie kuchennym lub blenderze umieść liście bazylii, czosnek, ser, olej i orzeszki piniowe. Pokrycie i proces, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki gumową szpatułką, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
SerSer
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SzpatułkaSzpatułka
7
Umieść sitko lub durszlak w zlewie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SitoSito
8
Wlać makaron do sitka, aby odsączyć i umieścić w dużej misce do serwowania lub z powrotem w holenderskim piekarniku. Natychmiast wlej pesto na gorący makaron i wrzuć, aż makaron będzie dobrze pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podawać z dodatkiem startego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn