Red Chile Chicken Chilaquiles
Red Chile Chicken Chilaquiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 27g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Red Chile Chicken Chilaquiles, Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Czarna fasola Chilaquiles z Chile Verde.
Instrukcje
Aby czerwony sos Chile, usuń łodygi, nasiona i żyły z chile strąków.
Umieścić w durszlaku; dobrze spłukać zimną wodą.
Umieść chiles w rondlu 3-quart; dodać wystarczającą ilość wody, więc chiles są po prostu pokryte.
Podgrzać wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Po 10 minutach obróć chiles szczypcami, aby upewnić się, że chiles zmięknie równomiernie.
Ugotowane strąki odcedzić; ostudzić przed wymieszaniem.
W blenderze, połączyć 2 1/2 szklanki wody, schłodzone chile strąki, mąka, sól i czosnek. Przykryć; zmiksować na gładką masę. Przecedzić sos przez sitko z drobnej siatki do miski, aby usunąć skórki i nasiona; wyrzucić skórki i nasiona. Wymieszać z sosem pomidorowym. Smak; w razie potrzeby doprawić dodatkową solą.
Aby zrobić Chilaquiles, pokrój tortille kukurydziane na ćwiartki. W 10-do 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kawałki tortilli; smażyć do chrupiącego.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj 2 filiżanki czerwonego sosu Chile; wymieszać, aż wszystkie tortille są powlekane. Wymieszać z kurczakiem; top z serem Oaxaca. Gotować tylko do rozpuszczenia sera.
Posypać zieloną cebulą i serem queso fresco; dekorować kolendrą.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Totus Tuus Cava. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Totus Tuus Cava]()
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava pokazuje jasne aromaty brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej, z odrobiną lukrecji. Wino jest skoncentrowane, przyjemne w dotyku i gęste w ustach, o sypkim, kamienistym charakterze do smaku cytrusów, owoców pestkowych i anyżu. Pokazuje bogactwo i żywotność w ustach, a jasne wykończenie jest długie.