Biały chleb i bułki
Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli 34 grosze za porcję spada w budżecie, biały chleb i bułki może być spektakularny bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, olej, drożdże i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczenie chleba: Czarno-białe słodkie bułeczki, bułki z nadziewanymi ziemniakami, jak zrobić bułki, oraz bułki czosnkowe, jak zrobić bułki czosnkowe bez jaj dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąki i sól wymieszać w ciepłej misce. Drożdże wymieszać ze śmietaną z odrobiną wody, następnie wymieszać z piwem, miodem i 2 1/2 szklanki pozostałej wody. Wymieszać płyn z mieszaniną mąki i wymieszać z twardym ciastem, dodając więcej wody, jeśli nie jest spójny. Na desce lub blacie roboczym zagniataj ciasto przez około 8 minut. Kształt w piłkę. Natłuścić wnętrze miski, dodać ciasto i przykryć luźno naoliwionym papierem tłuszczowym. Pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia luzem.
Rozwałkować ciasto i pokroić na pół. Uformuj 1/2 na 2 równe okrągłe bochenki, a drugą połowę na rolki. W górnej części każdego bochenka wykonaj poprzeczne cięcie.
Umieścić na naoliwionej blachy do pieczenia, dobrze od siebie, przykryć luźno naoliwionym papierem tłuszczowym i pozostawić do dowodu w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Piecz bułki na złoty kolor, około 15 do 17 minut, a bochenki przez 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić przed podaniem.