Ravioli Nadziewane ricottą (Ravioli di Ricotta)
Ravioli z ricottą (Ravioli di Ricotta) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 821 kalorii. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka soli i pieprzu, ricotta, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Ravioli Z Buraków I Ricotty, Szparagi i Ricotta Ravioli, oraz Ravioli z marchewką i ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć ricotta, gałka muszkatołowa, Skórka z cytryny, Parmigiano-Reggiano, i 1 jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać i odstawić.
Usypać mąkę na czystej powierzchni roboczej i stworzyć studnię w środku.
Umieść jajka, żółtka i olej (jeśli używasz) na środku. Za pomocą widelca, ubić jajka i olej razem i powoli rozpocząć przeciąganie mąki do mieszaniny jaj. Zagniataj ręcznie, aż wszystkie składniki zostaną dobrze połączone, a ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. (Alternatywnie, umieścić wszystkie składniki w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta. Z mikserem na średniej prędkości, zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut.) Zawiń ciasto w folię lub umieść w przykrytej misce i pozostaw w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut.
Ustaw maszynę do makaronu i przekręć ją do największego otworu.
Odciąć kawałki ciasta o wielkości jajka. Pracując z jednym kawałkiem ciasta na raz, rozwałkuj ciasto na arkusze o grubości około 1/8 cala.
Ułóż 1 arkusz makaronu płasko na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i określ w przybliżeniu, gdzie półka jest wzdłuż. Użyj pędzla do ciasta, aby lekko zwilżyć połowę ciasta, a pozostałe jajko lekko ubite wodą. Łyżki nadzienia, po około 2 łyżeczki każda, na połowę mokrej strony ciasta, pozostawiając około 1/2 cala między kopcami. Złóż suchą połowę arkusza wzdłuż, aby pokryć wypełnienie. Naciśnij arkusze makaronu razem, aby uszczelnić krawędzie wokół nadzienia i naciśnij nadmiar powietrza. Użyj krajalnicy lub noża do cięcia poszczególnych ravioli. Jak wyciąć ravioli, umieścić je na talerzu lub blachy do pieczenia posypane mąką, aby zapobiec ich sklejania. Powtórz z pozostałym makaronem i nadzieniem.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać wszystkie ravioli na raz i mieszać kilka razy zanurzyć i oddzielić je. Gotować, Odkryte, w łagodnym wrzenia, aż makaron jest po prostu miękkie do ukąszenia, 2 do 3 protokół.
Dokładnie odcedzić ravioli i podawać z pożądanym sosem lub serem.